Trouglići sa eurokremom
- 500 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 6 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 125 g margarina
- eurokrem
- oko 50 g šećera u prahu i 1 štangla čokolade za kuvanje (za dekoraciju)
Postupak:
U 300 g brašna sipati kesicu kvasca, šećer i so a zatim dodati ulje i vodu i sve kašikom izmešati dok se ne sjedine sastojci. Mešanje nastaviti ručno uz dodavanje ostatka brašna dok testo ne postane glatko i prestane da se lepi. Testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe a zatim premesiti. Radnu površinu posipati brašnom i na njoj oklagijom rastanjiti testo do debljine od 0,5 cm. Preko celog razvučenog testa premazati margarin a zatim uviti u rolat i ostaviti da odstoji pola sata.
Podeliti rolat na pola. Razviti pravougaonu koru od polovine rolata. Koru iseći na kvadrate dimenzije 6*6 cm. Po sredini svakog kvadrata staviti kašičicu eurokrema. Presaviti kvadrat dijagonalno. Prstima ili viljuškom pritisnuti ivice da ne bi došlo do curenja fila.
Pekarskim papirom obložiti pleh i u njemu ređati formirane trougliće. Ostaviti trougliće da odstoje 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 C a zatim smanjiti na 180 C prilikom ubacivanja kolača. Peći nekih 15 minuta.
Postupak ponoviti i sa drugim preostalim rolatom. Od ove mase dobiju se oko četrdesetak trouglića.
Hladne trougliće posipati šećerom u prahu i preko njega naneti otopljenu čokoladu.
U 300 g brašna sipati kesicu kvasca, šećer i so a zatim dodati ulje i vodu i sve kašikom izmešati dok se ne sjedine sastojci. Mešanje nastaviti ručno uz dodavanje ostatka brašna dok testo ne postane glatko i prestane da se lepi. Testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe a zatim premesiti. Radnu površinu posipati brašnom i na njoj oklagijom rastanjiti testo do debljine od 0,5 cm. Preko celog razvučenog testa premazati margarin a zatim uviti u rolat i ostaviti da odstoji pola sata.
Podeliti rolat na pola. Razviti pravougaonu koru od polovine rolata. Koru iseći na kvadrate dimenzije 6*6 cm. Po sredini svakog kvadrata staviti kašičicu eurokrema. Presaviti kvadrat dijagonalno. Prstima ili viljuškom pritisnuti ivice da ne bi došlo do curenja fila.
Postupak ponoviti i sa drugim preostalim rolatom. Od ove mase dobiju se oko četrdesetak trouglića.
Hladne trougliće posipati šećerom u prahu i preko njega naneti otopljenu čokoladu.
Extra!!!
ОдговориИзбришиHvala!
ОдговориИзбришиVau, njami! Ako to napravim nece ostati u kuhinji vise od deaetak minutica! Haha
ОдговориИзбришиVerovatno neće :-) Ovo je omiljena poslastica mog mlađeg bratanca. On je u stanju sve da ih poručka odjednom. <3
ИзбришиPa u pravu je!!!:-) :-)
ИзбришиI ja bih!:-) :-)
ОдговориИзбришиZasto premazimo povrsine margarinom i urolamo???
ОдговориИзбришиPremazujemo i umotavamo da bi testo postalo lisnato. To je najbrži način dobijanja lisnatog testa. Postoje još načina, jedan od njih sam opisala u receptu za kroasane. Tada testo ispadne baš slojevito lisnato. U ovom slučaju je to za nijansu manje lisnatije, ali se priprema mnogo brže i jednostavnije. <3
ИзбришиVau pametno a jel treba da bude puter ili margarin vruce ili u sobnoj temparaturi?
ОдговориИзбришиNisam probala sa puterom, koristim margarin i to što mekši, stavim da odstoji pre mazanja pored nekog izvora toplote, bolje se maže i razmazuje kad je mekši.
ИзбришиDraga Milena , nadam se da ne kasnis da odgovoris... Jel ovaj margarin sto koristis da premazis onaj za namaz ili onaj tvrd??? Koristi se hladan ili onako mekan?? Hvalaaaa
ОдговориИзбришиDraga Grkinjo, kasnim mnogo i jako mi je žao zbog toga :-( Margarin koji sam koristila je onaj tvrdi s tim što ga pre korišćenja stavim na nekom toplijem mestu da omekša da bi se lakše razmazao. <3
ИзбришиMilena! Ovde recept pise 500gr brasna a posle pises 300 brasna. Htela bih probati, ali koji broj je tacan? ��
ОдговориИзбришиOpet malo kasnim sa odgovorom, izvini molim te. Ukupna količina je 500 g. Mešenje počinješ sa manjom količinom brašna a kasnije dodaješ ostatak. Zato sam u početku teksta napisala 300 g u koje dodaješ ostale sastojke, pa kad se sjedine dodaješ ostatak brašna uz neprestano mešenje. Pozdravljam te draga Grkinjo <3
ИзбришиVazi blogeroprijateljico moja, :-) probacu prvom prilikom! Hvala!
Избришиdraga Milena jel mogu da t pitam još nešto?: JEsi li ikad probla da praviš ovaj recept koristeći puter umesto margarina? Jel misliš da će ispasti isot dobro ili biće to greška? Nadam se da ne kasniš puno da mi odgovaraš, puno lepih pozdrava i hvala ti što nas učiš lepe recepte!
ОдговориИзбришиNisam probala da pripremam sa puterom. Sumnjam da bi došlo do greške, naprotiv, mislim da bi bili ukusniji. Javi kako su ti ispali. Pozdravljam te od srceta <3
ИзбришиDraga Milena, ovo cu da pravim sutra. Mislim danas za nekoliko sati...pravila bih danas ali nesto sam kupila valjda pokvarenu cokoladnu kremu. ali zelim da te pitam jer ti si rekla da je to nesto kao kroasan testo na brzi macin ali rekla si da stavis margarin u sobnoj temperaturi a ja ukoliko znam puter u teato da bude lisnato za kroasan stavino hladan. Ili gresim? Jel mozda bilje da koriatim soft puter onaj za namaz? Uf neznam.
ОдговориИзбришиLaku noc����✏
Draga moja, puter neka bude mekan da bi lepo mogao da se razmaže po testu, a onda ostavi umotano testo da odstoji na radnoj površini. Na taj način on će da se prohladi i biće super. Ispašće bolje nego da koristiš soft puter. Možeš puter i da narendaš preko testa i samo da umotaš u rolat razvučenu koru, pa oet ostavi malo da odmori. Jedva čekam da čujem utiske tvoje. <3
ИзбришиMilena, ja nameravam da objavim recept, reči mi molim te ako ne slažeš se. Recept što ću pravit ine sadrži eurokremu već čokoladu i praviću i još jednu varijaciju s drugom nadevom. Ovu drugu sigurn oželim objaviti, ali ako ti imaš nešto protiv one prve sa čokoladom reči mi i neću. Nadam se da ne kasniš d aodgovoriš jer kad je nešto lepo nemam strpljenja da pravi mslike i da ih objavim u blogu! Testo čekaaaaa
ОдговориИзбришиDobro je što sam na skoknula do bloga na vreme <3 Na odmoru sam pa imama više vremena. Naravno da nemam ništa protiv, biće mi zadovoljstvo da objaviš, a ja bih, nakon tvoje objave podelila tvoj recept na mojoj fb stranici ako se slažeš <3
ИзбришиVaži ali sad su već u rerni, sad vidim da si ti podelila testo na 3 linije trouglica...zato sm ja dobila manje komada. Nadam se da su uspešne i da ih objavim. pozdrav!
ОдговориИзбришиJedva čekam da odem na tvoj blog i vidim tvoje trougliće. Nadam se da se slažeš da podelim link na fb stranici :-)
Избришиda , da :) i napiši link da vidim i ja
ИзбришиHvala ti što si tako lepo pisala u tvoj google plus... :) <3
ОдговориИзбришиti kažeš hvala meni a ja kažem hvala tebi :)
<3 <3 <3
ИзбришиMilena, sta je ovo "Vrhunski recepti " u tvom google plus, jel neka kategorija/folder sto si ti pravila kao pravimo u Pinterestu ili nesto drugo? Jer ne bih htela u drugi sajt da objavite recept. Hvala.
ОдговориИзбришиVrhunski recepti je grupa na G+ gde objavljujemo linkove svojih recepata i u kojoj su ljudi koji vole da isprobaju nove recepte. Ako ti ne odgovara da recept bude objavljen tu ja ću da ga uklonim. Htela sam da više ljudi vidi tvoj recept pa sam iz tog razloga objavila u grupi. Nadam se da nisi ljuta <3
ИзбришиMa ne, nisam ljuta, ok je, sviđa mi se da ljudi vide recept ali da ga ne objave u drugim sajtovima bez da me pitaju. Ok je, ostavi tamo da ljudi vide, vide i kako ljudi probaju tvoje recepte, dajemo ideje, ponosne smo na to što pravimo/kuvamo. Hvala na objasnjenje.
ОдговориИзбриши