Укупно приказа странице

Rolat sa malinama


Sastojci:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika brašna (osrednje pune kašike)
  • 4 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • 5 kašika vruće vode
  • kesica rum šećera
Fil:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 5 kašika šećera
  • kesica rum šećera
  • kašika ekstrata ruma
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • maline  - oko 150 g
  • čokolada za dekoraciju - 50 g 
Priprema: 
Zagrejati rernu na 180 C. Obložiti pleh dimenzije 40*40cm pek-papirom. Brašno, kakao, prašak za pecivo i rum šećer pomešati i pripremiti za kasnije dodavanje. 
Umutiti jaja mikserom, penasto a zatim bez gašenja miskera dodati vruću vodu i šećer, kašiku po kašiku i kašiku ulja. Kad masa postane delimično čvrsta i glatka, isključiti mikser, kašikom dodavati postepeno pripremljene suve sastojke a varjačom polako mešati da se sastojci sjedine. Sipati dobijenu masu u pleh, rasporediti ravnomerno kašikom i staviti da se peče oko 10 minuta. 
Dok se kora peče, namokriti veću krpu vrućom vodom i staviti je rasklopljenu na radnu površinu. Kada je kora pečena, nožem odvojiti ivice ako su se eventualno zalepile za stranice, i odmah okrenuti pleh preko krpe da kora nalegne na mokru površinu. Skinuti pek-papir i krajeve krpe preklopiti preko kore. Ukoliko je krpa manja, drugom, takođe mokrom krpom prekriti površinu kore i sve zajedno umotati u rolat, saviti krajeve krpe i ostaviti par minuta da se malo prohladi i oblikuje. Razviti zatim rolat i premazati filom.
Fil: Umutiti mikserom slatku pavlaku. Dodati kiselu pavlaku, kesicu rum šećera i kašiku ekstrata ruma, sve zajedno sjediniti mikserom i premazati koru. Uz jednu stranu kore poređati maline i uviti rolat. Dekorisati otopljenom čokoladom i malinama. 



Коментари

Популарни постови