Rolat sa malinama
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 6 kašika brašna (osrednje pune kašike)
- 4 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika ulja
- 5 kašika vruće vode
- kesica rum šećera
Fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 5 kašika šećera
- kesica rum šećera
- kašika ekstrata ruma
- 2 pune kašike kisele pavlake
- maline - oko 150 g
- čokolada za dekoraciju - 50 g
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 C. Obložiti pleh dimenzije 40*40cm pek-papirom. Brašno, kakao, prašak za pecivo i rum šećer pomešati i pripremiti za kasnije dodavanje.
Umutiti jaja mikserom, penasto a zatim bez gašenja miskera dodati vruću vodu i šećer, kašiku po kašiku i kašiku ulja. Kad masa postane delimično čvrsta i glatka, isključiti mikser, kašikom dodavati postepeno pripremljene suve sastojke a varjačom polako mešati da se sastojci sjedine. Sipati dobijenu masu u pleh, rasporediti ravnomerno kašikom i staviti da se peče oko 10 minuta.
Dok se kora peče, namokriti veću krpu vrućom vodom i staviti je rasklopljenu na radnu površinu. Kada je kora pečena, nožem odvojiti ivice ako su se eventualno zalepile za stranice, i odmah okrenuti pleh preko krpe da kora nalegne na mokru površinu. Skinuti pek-papir i krajeve krpe preklopiti preko kore. Ukoliko je krpa manja, drugom, takođe mokrom krpom prekriti površinu kore i sve zajedno umotati u rolat, saviti krajeve krpe i ostaviti par minuta da se malo prohladi i oblikuje. Razviti zatim rolat i premazati filom.
Fil: Umutiti mikserom slatku pavlaku. Dodati kiselu pavlaku, kesicu rum šećera i kašiku ekstrata ruma, sve zajedno sjediniti mikserom i premazati koru. Uz jednu stranu kore poređati maline i uviti rolat. Dekorisati otopljenom čokoladom i malinama.
Коментари
Постави коментар