Укупно приказа странице

Čoko-napolitana torta


Mutila, mešala, isprobavala, prepravljala, dopravljala, ubacivala, izbacivala i za to vreme po rubu provalije hodala..... dok se konačno nije izrodio onaj pravi - recept za obećanu svadbenu tortu. Svadbena, ona na tri sprata, sa sve mladencima pride. Dotična je imala formu projekta. Obuhvatala je uz gorepomenuti odgovarajući ukus, i pravo malo izvođenje građevinkih radova: postavljanje temelja, stubova, nosećih i antigravitacionih, u čije izvođenje je bio uključen i žmu lično. Neću da zalazim taj segment. Spomenuću šlajfericu, bušilicu i skalpel. Zasluženo su u postu. Da nije bilo njih i žmua, farmaceutska industrija bi dobila još jednog stalnog klijenta u roku od 24h, a svadba bi bila bez torte i sa jednim gostom manje. Greota bi bila.
Da pišem sad o tome kako je bilo kad je bila gotova.....
Kako sam sedela, gledala je i trepkala od zadovoljstva.....
Kako su pljuštale pohvale na račun torte za vreme svadbe.....
Neću, ispašće da se hvalim.
Umesto svega toga, pišem recept za istu, primenljiv za obično-svečane dane u formi jednospatne pravougaone torte. Za svadbenu, količina je bila: recept *2,5 + ukrajanje korica u okrugli oblik. Zakukuljeno zvuči, a?

Sastojci:

  • 600 g čokolade za kuvanje
  • 600 g margarina
  • 480 g eurokrema
  • 500 ml slatne pavlake
  • 100 g krem-sira
  • 300 g lešnik-napolitanke
  • fondan za prekrivanje
  • pakovanje gotovih tamnih pravougaonih kora
  • kašika ruma
Priprema:

Crni fil: Otopiti čokoladu na pari( bez ulja i vode). Kad se otopi, skloniti i prohladiti, da postane mlaka. Dodati celu količinu margarina koji je omekšao na sobnoj temperaturi i eurokrem a zatim mikserom sve zajedno sjediniti u fil. Narendati 200g napolitanki i dodati u fil. Kašikom izmešati da se sastojci sjedine. 
Beli fil: Umutiti mikserom slatku pavlaku ( ne preterano dugo da fil ne bi postao sipkav). Dodati krem-sir i nastaviti kratko sa mućenjem. Narendati preostale napolitanke i umešati u fil kašikom.
Rum pomešati sa 30 ml vode. Ovim rastvorom prskati blago kore. 
Filovanje: kora - crni fil - beli fil - kora - crni fil - beli fil - kora - crni fil - fondan. 


Od navedenog recepta torta izgleda ovako:


Ili ovako:

A note....ruletske. Kockar-ka.


Коментари

  1. Torta odlicno izgleda! Ti si pravila za onaj bracni par?? Sigurno su srecni sto te imaju!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Grkinjo <3 Ovo mi je prva mladenačka torta i veoma sam zadovoljna kako je ispala a zadovoljni su i mladenci. Oni su naši rođaci pa sam imala tu čast da budem pitana da im ja pravim tortu. <3

      Избриши
    2. mladenačka torta=torta za svadbu? :)
      Bravo Milena!

      Избриши
    3. Da, da. Hvala draga moja Grkinjo <3

      Избриши

Постави коментар

Popularni postovi