Укупно приказа странице

Čokoladne tortice sa malinama


Sastojci:

  • 700 g Cosmo keksa
  • 200 g krem sira
  • kašika meda
  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kesice vanilin šećera sa rumom
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 50 g euro-krema
  • 4 kašike ulja
  • 18 većih malina
  • mrvice za dekoraciju
  • 18 korpica za mafine
Postupak:
Fil I- Usitniti Cosmo keks u super-secku. Dodati kašiku meda i 200 g krem sira, a zatim sve zajedno umesiti. Ostaviti masu u frižider oko 15 minuta. U kalupe za projice staviti papirne korpice i u svaku korpicu do 1/4 visine staviti masu od keksa, pa je blago utisnuti po sredini manjom kutlačom. 


Na ovaj način napuniti 18 korpica, a od preostalog keksa formirati manje kuglice, prečnika malo manjeg od 2 cm. Potrebno je 18 kuglica, no meni je ispalo više, nekih 25 (pojeli smo ih obaška). Kuglice ređati na poslužavnik obložen pek papirom i nakon oblikovanja staviti ih u zamrzivač na dvadesetak minuta. 
Fil II- Otopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i dodati eurokrem. Sve zajedno izmešati. U svaki kalup za mafine staviti po jednu zaleđenu malinu, i preko svake maline sipati po punu kašiku glazure. 



Fil III- 300 ml slatke pavlake zagrejati do ključanja, dodati 100 g čokolade za kuvanje, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne otopi i sjedini sa pavlakom. Ostaviti da se prohladi a zatim mikserom mutiti masu da postane blago penasta. Dobijeni krem sipati u korpice do 2/3 visine.


Fil IV- Umutiti slatku pavlaku i vanilin šećer mikserom. Kad masa postane čvrsta, napuniti špric za dekoraciju i naneti preko svakog kolačića. 


Za kuglice - 100g čokolade otopiti sa 2 kašike ulja i kašikom vode. Hladne kuglice provlačiti kroz glazuru, posipati mrvicama i ređati na pek papir. Ostaviti u frižider da se glazura stegne. Po sredini šlaga, na vrhu kolačića staviti po jednu šarenu keks-kuglu. 
Glazuru za kuglice pripremala sam u periodu dok mi se hladio krem od pavlake i čokolade, pa su tako kugle bile spremne za dekorisanje kolača odmah po stavljanju belog krema od slatke pavlake. 


Maline su proizvod mojih dragih Vukojevića. 
Med u kosmokesnoj masi je po preporuci blogerke iz Grčke - KuvaricaGR. 
"Rundek, između" - o Rundeku i knjizi nekom drugom prilikom. danas sam nekontrolisano srećna u toj meri da bi priča o tome otišla u beskraj, a to ne biva, muti se smisao. Dovoljne su crtice, slatke crtice.
Sve slatkoće nalaze se sad na jednom mestu. 


....Mora da je bio neki stvarno divan san, 
kad tako divno počne dan.... (Sanjala si da si sretna - Rundek Cargo Trio)


Коментари

  1. Super njami Odlicno! Prosle godine sam napravila tortu sa cokoladom i malina a gosti jos uvek pamte! Odlicna kombinacija!
    Iako ne volim kolace i slatkise u zadnje vreme ovo bih rado jela!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čokolada i maline su, kako kažeš, odlična kombinacija, dobitna! Hvala draga moja <3

      Избриши
  2. Vau, nesto pises o meni, dirljivo sto sam ti nesto rekla i bilo je korisno! <3 :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, dopao mi se tvoj predlog za ubacivanje meda u masu i mogu da ti kažem da je pun pogodak. Upotpunjuje ukus. Htela sam da stavim link ka tvom blogu u tom postu ali nisam uspela da otvorim tvoj blog. Napisala sam ti u prethodnom kometaru. Pozdravljam te od srceta <3

      Избриши
  3. ne brini, nema veze, dovoljno mi je sto znas ti moj blog. Nisam za toga da me znaju svi:) ne zelim drugi da koriste moje ideje, zelim samo ljudi da porbaju kod kuce :) i da kazu ja sam to citala negde , Grkinja pricala o tome . :)

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Milena, i meni se svidja nase kuvaro- drustvo :-), meni treba odmor,nekad blogiranje je meni stres,ipak imala sam ovih dana blog da vidis ali opet se javili spam pa meni nekako nije bezbedno ovako, razno razmisljam o blogu,vidicu sta cu.

      Избриши
    2. Nisam uspela da vidim tvoju stranicu. Probaj da otvoriš novi blog, sa novim nalogom, nemoj da prestaješ sa objavljivanjem recepata, tvoje ideje su odlične.

      Избриши
  5. Hvala ti blogericoprijateljica! Hvala ti na podrsci, vidicu sta cu i kad, to bi zahtevalo puno rada jer imam vise od 400 recepata u blogu, ipak vidicu:-) tvoj rad cu pratiti jer svidja mi se sto si originalna!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi