Укупно приказа странице

Čokoladne korpice sa jagodama




Za 11 komada potrebno je:
Kora:

  • 125 g mlevenog keksa
  • 2 kašike šećera u prahu
  • kesica rum šećera
  • 10 g kakao praha
  • 60 g margarina
  • 2 kašike mleka
Fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 11 zaleđenih jagoda
  • slag za dekoraciju.
Otopiti margarin i dodati u sud sa ostalim navedenim sastojcima za koru. Izmešati i po punu supenu kašiku smese stavljati u korpice. Utisnuti kašičicom i ostaviti da se ohladi i stegne. Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, a zatim dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. U svaku korpicu preko kore staviti zaleđenu jagodu i preko nje sipati čokoladni fil. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Dekorisati umucenim šlagom.






Коментари

Популарни постови