понедељак, 09. јул 2018.

Unikatna rođendanska (torta)



Sastojci

  • kore za tortu (tamne) Premia ili Vincinni
  • 210 ml milk šejka sa ukusom  jagode
Fil 1:
  • 500 g jagoda
  • 200 g šećera + 4 kašike
  • 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
Fil 2:
  • 250 g kisele pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
Fil 3:
  • 300 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • sok od jednog limina(omanjeg)
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 500 ml slatke pavlake
  • 14 oreo keksića 
  • kesica učvršćivača za šlag (kremfiks)
Šlag:
  • 200 g šlag krem-vanila + mleko za mućenje 
Postupak 

Fil 1: U diblji sud sipati 250 ml hladne vode, 200 g šećera, jagode i staviti masu da se kuva oko desetak minuta ( dok se jagode lepo ne raskuvaju). Prašak za puding pomešati sa 4 kašike šećera i 50 ml hladne vode. Dobijenu masu sipati u sud sa jagodama i kuvati dok se ne zgusti. Ostaviti fil da se potpuno ohladi. 

Fil 2: Zagrejati kiselu pavlaku i u nju dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada potpuno ne otopi i masa postane glatka. 

Na tacnu za serviranje staviti koru tako da sjajni deo bude odozdo i pokvasiti je milk šejkom (70 ml). Preko kore naneti polovinu pripremljenog fila sa jagodama i preliti polovinom fila 2 (čokolada i pavlaka). Ostaviti u frižider da se fil 2 stegne. 
Na drugu tacnu postaviti pek papir a preko njega koru za tortu. Ponoviti postupke (kvašenja i filovanja ) kao sa prethodnom korom i staviti u frižider. 



Dok se fil steže, umutiti beli deo.  

Fil 3: U dublji sud sipati krem sir i šećer u prahu a zatim sastojke sjediniti mikserom. Dadati ekstrat vanile, limunov sok i slatku pavlaku u tečnom stanju. Mutiti sve zajedno miskerom dok se masa ne stegne. Pred kraj mućenja dodati kremfiks i još kratko mutiti mikserom. 
Izdrobiti ili samleti oreo keks i dodati u beli fil. 

Preko kore koja se potpuno ohladila i koja je na tacni za sreviranje naneti povlovinu fila sa oreo keksom (fil 3). Koru, koja je na tacni sa pek papirom, lagano preneti na filovanu koru, a zatim preko nje naneti preostali deo belog oreo fila. Treću koru staviti preko fila, pokvasiti milk šejkom i staviti tortu u frižider da se ohladi. 

Umutiti šlag krem prema sadržaju sa kesice i premazati tortu sa svih strana.  





5 коментара :

  1. sad bih želela dva komada! njam
    probala sam već kombinačiju tih sastojaka ali u obliku cizkejka! njamiii

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ima lagani ukus čizkejka. Totalno je letnja i osvežavajuća. Sledeći put kad je budem pravila, zovem da dođeš :-) Bilo bi lepo. Pozdravljam te draga moja Grkinjo <3

      Избриши

Pepito i tufne na mreži