петак, 06. април 2018.

Šarene štanglice

Sastojci:
za koru:

  • 200 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • kesica rum-šećera 
  • 250 ml mlakog mleka
za fil:
  • 500 ml mleka
  • 16 kašika šećera
  • 125 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • kesica pudinga sa ukusom čokolade
  • kesica pudinga sa ukusom maline
  • 100 g čokolade
Postupak: 

Suve sastojke za koru izešati a zatim dodati mleko i sve zajedno sjediniti u glatku masu. Pleh dimenzije 30*40 cm obložiti pek-papirom, sipati masu i ravnomerno je rasporediti. Peći na 160 C oko 10 minuta. Ohlađenu koru podeliti na dva dela. 

Fil I: U sud sipati 200 ml mleka i 8 kašika šećera i staviti da provri. U 50 ml mleka rastvoriti prašak za puding sa ukusom maline. Kad mleko provri, sipati rastvoren prah i ukuvati masu za puding. Ostaviti da se dobro ohladi.
Fil II: Na isti način skuvati puding sa ukusom čokolade. 

Umutiti margarin mikserom a zatim dodati šećer u prahu. Podeliti masu na dva dela. Jedan deo sjediniti sa ohlađenim pudingom od maline a drugi deo sa pudingom od čokolade.

Na tacnu za serviranje postaviti polovinu kore, preko nje rasporediti fil sa ukusom maline a zatim fil sa ukusom čokolade. Drugu koru staviti preko fila i preliti glazurom od čokolade. 



2 коментара :

Pepito i tufne na mreži