субота, 18. фебруар 2017.

Gagina čoko plazma torta



Sastojci:

  • Vincinni kore za tortu (tamne)
  • 600 g mlevenog keksa (plazma )
  • oko 1 litar čokoladnog mleka (700ml za fil + oko 150 ml za kvašenje korica)
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 500 g šlag krem-beli
  • 150 g šlag krem-žuti
  • oko 350 ml kisele vode
Fil I: Mleveni keks potopiti sa 700 ml čokoladnog mleka. 300 g čokolade otopiti i dodati u fil od keksa i mleka. Mešati dok se ne sjedine sastojci. Umutiti penasto margarin. Dodati šećer u prahu, promešati i sjediniti sa prethodnim filom. 
Fil II: Šlag krem beli, 500 g umutiti sa oko 250 ml kisele vode. Kiselu vodu postepeno dodavati uz neprestano mućenje dok šlag ne postane čvrst poput fila za mazanje. 50 g čokolade narendati i umešati u beli fil. 
Koru postaviti naopako na tacnu za serviranje (sjajni deo kore se stavlja na dno). Čokoladnim mlekom nakvasiti blago koru. Preko kore naneti trećinu čokoladnog fila a preko njega trećinu belog fila. Preko belog fila staviti koru i ponoviti postupak. 
150 g žute šlag kreme umutiti sa oko 100 ml kisele vode i dekorisati tortu. 

Recept za ....



3 коментара :

  1. Lepo izgleda, kako dobro se sece komad! svidja mi se ideja kombinacija cokolade i keksa u istom filu ali ne volim sto opet dodajes margarin i to toliko velika kolicina! Moze i bez toga, na primer sa umucenom pavlakom.��

    ОдговориИзбриши
  2. Draga milena nadam se da si dobro.:-( ni ja ne pamtim za koji post cekam odgovor:-(

    ОдговориИзбриши

Pepito i tufne na mreži