недеља, 21. август 2016.

Princešlag krofne

 

Sastojci
  • 2 jaja
  • 1 šolje ulja
  • 2 šolje vode
  • 4 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Fil
  • 1 litar mleka
  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • kesica vanilin šećera
  • 300 g šlag krem-vanila + mleko za mućenje
  • šećer u prahu za posipanje
Postupak

U dublji sud sipati vodu i ulje i staviti da provri. Kad provri skloniti sa vatre, dodati brašno i dobro umešati. Skuvanu masu ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti penasto jaja, sipati ih u hladno testo, dodati prašak za pecivo i mikserom mutiti dok se masa ne ujednači i postane glatka. Obložiti pleh papirom za pečenje i špricem sa širokim okruglim otvorom oblikovati krofne. Peći na 200 C oko 30 minuta bez otvaranja.


- Fil 1:
 Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin-šećer a zatim dodati brašno i 100 ml mleka, pa sve zajedno sjediniti u kašu. Ostatak mleka staviti da provri. Kad mleko počne da vri lagano dodati prethodno umućenu smesu. Kuvati uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne. Gotov fil skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Puniti filom špric za tulumbe i filovati presečene krofne.
- Fil 2:
Umutiti mleko i šlag krem po upitstvu sa kesice. Špric za tulumbe napuniti šlagom. Preko žutog fila naneti šlag, preko staviti poklopac krofne i posipati šećerom u prahu.




9 коментара :

  1. Imali nešto lepše od princezica, Zagrizla bih monitor!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, princeze su jedna od omiljenih poslastica u našoj kući. Pozdrav <3

      Избриши
  2. Odlicno izgleda draga Milena, nisam nikad probala ali sam vise puta on njima citala, kad bih pravila pravila bih samo po tvom receptu jer ti pravis najlepse i najuspesnije. To je prvi put sto ih vidim i zelim da probam. Mm, sad vidim da ima dva sloja nadeva! Zanimljivo. Kad ces otvoriti svoju poslasticarnicu???😀
    :-) 👏

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ej Milena sto ne dodajes malo kakaoa u brasno i mleko od kokosa u fil tako da pravis varijaciju?
      ;) ili samo da pravis iato cololadnom kremom. :) jesi probala?

      Избриши
    2. kakvo ulje koristimo ?? Suncokretovo ili maslinovo? Kakvo si ti krostila? Hvala puno unapred.

      Избриши
    3. Draga moja Grkinjo, tvoji predlozi su odlični, nisam razmišljala u tom pravcu, ali ću obavezno, sledeći put kad ih budem pravila, da isprobam recept na taj način. Sviđa mi se tvoj pravac razmišljanja. Koristila sam suncokretovo ulje. Izvini što opet kasnim sa odgovorom. Puno toplih pozdrava! Zamalo da zaboravim, ako ikada budem otvorila poslastičaru, ti ćeš biti moj počasni gost! <3

      Избриши
  3. Princes krofne, su bile i ostale misterija za neke. Njihova priprema zahtijeva posebnu pažnju! Tako sam slušala komentare onih koji su ih pripremali.
    No, one su zaista jedinstvo ukusa. Jako lijepe slike, a okus je vjrujem poseban!?
    Srdačan pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja imenjakinjo, drago mi je što vidim tvoj komentar. Na žalost ne stižem da skoknem do tvog bloga, verovatno i u nekom narednom periodu neću moći da izdvojim vreme za obilazak. Princeze, kao i svake princeze, zahtevaju pažnju, potpuno si u pravu, ali nisu komplikovane za pripremu. Pozdravljam te od srca <3

      Избриши

Pepito i tufne na mreži