петак, 26. фебруар 2016.

Rolat pita



Recept je našla, probala, preporučila - Ana iz prethodnog posta. Malo sam modifikovala isti ubacivanjem šampinjona i senfovanjem pilećeg mesa ( dakle, može i bez toga). Nisam probala Anin rolat, ali je ona probala ovaj moj. Kaže da je vredelo ovo ubacivanje i mackanje. 

Sastojci za 2 rolata:

  • 6 kora za pitu
  • pileće grudi
  • oko 300 g listova šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 300 g šampinjona
  • so
  • kašika senfa
  • 1 jaje
  • čaša kisele pavlake

Postupak:
Pileće grudi iseći na što tanje šnicle, posoliti i premazati senfom. Šampinjone naseckati i prokuvati u posoljenoj vodi. Ocediti i ostaviti da se ohlade.
Umutiti pavlaku i jaje. Postaviti koru na radnu površinu i premazati je filom od pavlake i jajeta. Preko nje staviti drugu koru i isto je premazati filom. Treću koru staviti preko prve dve i celu površinu kore prekriti listovima šunke. Uz ivicu šireg dela kore poređati polovinu od pripremljene količine šampinjona a na dalje prekriti koru pilećim šniclama. Preko šampinjona i pilećeg mesa narendati 150 g kačkavalja. Umotati rolat od strane gde su ređani šampinjoni, što čvršće. Rolat premazati filom. 
Postupak ponoviti sa preostalim sastojcima. Peći na 200 C oko 30 minuta. Seći i servirati hladan rolat. 


Kuckam i slušam. Opet je slušam, pa da, umem ja to tako. 
Do nekih sledećih obuzimajućih nota, Aretha!

2 коментара :

Pepito i tufne na mreži