субота, 20. фебруар 2016.

Anin cheesecake


Sedam sati uveče. Blink. Poruka: dodjite na kafu (Ana). 
....hm, da idemo..... 
.....do njih nam treba sa Gavrilom oko 20 minuta, hm..... 
.....ali, već sam isplanirala ribanje kupatila..... 
Sigurna u svoj plan, odlažem kafu za neki drugi put. 
Sa drugom porukom opada mi lažna sigurnost. 
Na treću je zovem i javljam u koje vreme polazimo. 
Ostavljam telefon, ulazim u kupatilo, i za manje od pola sata izlazim spremna za skitanje sa čistim kupatilom iza sebe. 
Da nisam otišla, ribala bi u razvučenoj varijanti uz - uf, jaooo, mrzi meee, aj da zapalim jednu... i to bi trajalo dva sata, ako ne i jače. Za ta dva sata i Boga mi, poprilično jače, kvalitetno se podružismo, popismo kafu, piće, a zasladismo se i Cheesecake-om ( a nije pomenula kolač u poruci, šmizla, htela je da nas iznenadi). 
Divna je moja Ana. Ona je obično veče, koje je težilo da poprimi isključivo miris gel-brefa, boju šućmurasto-žutih pločica i bele sanitarije, uz osećaj sevanja u krstima, pretvorila u veče koje se obično pamti....duuuugo.... ( ubeleženo je receptom ovde, zapamtiće se sigurno). Pokušavam sad da se setim da li sam joj se zahvalila te večeri na insistiranju da dođemo.... Mislim da nisam. 
Zahvaljujem joj se ovim postom za veče u kome su čula uživala, za recept, za prijateljstvo, njoj i Vladi ( živeli Vlado), a i za strpljenje koje je imala samnom dok mi je nameštala zube. Hvala na svemu od srceta!   

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 300 g mlevene plazme
  • oko 100 ml mleka
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 400 g milerama
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g smrznutog crvenog voća
  • 250 g šećera
  • kesica pudinga od vanile
  • pola kesice želatina
Postupak:

Kora: U mlevenu plazmu dodati omekšali margarin i oko 100 ml mleka i sve zajedno umesiti. Pleh obložiti celofanom i preko njega razviti koru od umešenih sastojaka. 

Fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sira, mileram i šećer u prahu, umutiti sve zajedno i razliti preko kore.

Preliv: Prokuvati smrznuto voće sa 250 g šećera i 100 ml vode. Kad provri dodati puding razmućen sa 2 kašike hladne vode. Želatin otopiti u 20 ml mlake vode i odmah umešati u smesu koja se kuva. Izmešati i odmah skloniti sa vatre. Vruć preliv ravnomerno rasporediti preko fila. 
Ostaviti kolač da se ohladi i stegne pre serviranja. 


Ana baš, baš voli Smak! 

2 коментара :

Pepito i tufne na mreži