понедељак, 04. јануар 2016.

Koh sa suvim grožđem


Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 10 kašika griza(pune kašike)
  • litar mleka + 8 kašika šećera + kesica vanilin šećera
  • šaka suvog grožđa + malo toplog mleka
  • ulje i brašno za pleh
Mutiti mikserom 5 belanca dok ne pređu u čvrstu masu. Dodati 5 kašika šećera, jednu po jednu uz neprestano mućenje mikserom. Mutiti dok masa ne postane čvrsta i glatka. Dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem još par minuta dok se masa ne ujednači. Isključiti mikser, dodati griz i lagano kašikom mešati smesu da se griz rasporedi. 


Pleh dimenzije 20*40 cm, podmazati uljem i posipati brašnom. Smesu sipati u pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 10 minuta. 
Mleko, zajedno sa šećerom i vanilin šećerom staviti da provri. Vrelim mlekom, pomoću kutlače, zaliti vreli koh, odmah nakon vađenja iz rerne. 


Koh ostaviti da se dobro ohladi pre služenja. Šaku suvog grožđa potopiti u toplo mleko da nabrubri. Koh iseći na kocke, servirati u dublje činije i posipati suvim grožđem. 




Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži