недеља, 06. децембар 2015.

Štrudle, mak i džem



Sastojci:

  • oko 600 g brašna
  • 2 žumanca 
  • 250 ml mlakog mleka
  • 50 ml ulja
  • kesica suvog kvasca
  • rendana kora limuna
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
fil: 
  • pakovanje mlevenog maka sa dodacima za štrudle - 200 g
  • 80 ml mleka
  • 2 belanca
  • 4 kašike džema od šljiva
  • 8 kašike mlevenog keksa
Postupak:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odstoji. Kad testo nadođe, premesiti ga i ostaviti da odstoji još neko kraće vreme. U međuvremenu mak iz pakovanja preliti vrelim mlekom, i ostaviti da se ohadi. Kad se ohladi, dodati 3 kašike mlevenog keksa. Za drugu štrudlu fil pripremiti na sledeći način: umutiti 2 belanca mikserom, dodati džem i 5 kašika mlevenog keksa. Sve zajedno sjediniti kašikom. 
Radnu površinu posipati brašnom i staviti polovinu testa. Oklagijom rastanjiti testo do debljine od 2 do 3 mm, premazati makom, umotati u štrudlu i staviti u pleh obložen pek-papirom. 
Postupak razvijanja ponoviti sa drugom polovinom testa, naneti fil od džema, umotati u štrudlu i staviti u isti pleh. 
Umutiti viljuškom 1 belance, dodati kašiku ulja i tom masom premazati štrudle pre pečenja uz pomoć četkice za podmazivanje. Viljuškom ili nožićem testo blago izbockati da se ne odvaja korica.


Ostaviti testo da odmori i malo nadođe, oko 15 minuta, a u međuvremenu zagrejati rernu na 200 C. 
Peći oko 20 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 150 C i ostaviti da se peče još oko 15 minuta.




Johnny Nash ili Jimmy Cliff, svejedno, važno je da I can see clearly now....


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži