четвртак, 31. децембар 2015.

Čokoladni brauni sa malinama i eurokremom



Sastojci:

  • 2 jaja
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 100 g eurokrema
  • 125 g margarina
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 100 g seckanih oraha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kaška kakaoa
  • 4 kašike ulja
  • 300 g zamrznutih malina

Priprema:

100 g čokolade i 125 g margarina otopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti 2 jaja sa 200 g šećera, dodati vanilin šećer i kada masa postane penasta i čvrsta, lagano, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu.
200 g brašna pomešati sa 1 kašikom kakaoa i polako sipati u prethodno umućenu smesu uz lagano mešanje kašikom dok se smesa ne ujednači, a zatim dodati seckane orahe i sve zajedno izmešati kašikom. Pleh prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje, malo premazati margarinom, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C nekih 20 minuta. Koru ostaviti da se dobro ohladi.


100 g čokolade otopiti sa 2 kašike vode i 2 kašike ulja. Dodati 100 g eurokrema i sve sjediniti u glatku masu. Zamrznute maline rasporediti preko kore. Kašikom, lagano u mlazevima, nanositi otopljenu glazuru preko malina. Glazura se vrlo brzo steže oko zaleđenih malina, popunjava praznine između njih  i postaje valovita, kakva i treba da ostane.

Glazura: 100 g čokolade otpiti sa 2 kašike ulja i 2 kašike vode. Čokoladnom glazurom preliti kolač.




Novogodišnja.....



2 коментара :

  1. Ovih dana sam otkrila da u blogu imaš Brownies sa jagodom i mislila sam da ti pišem ''ovo će bit ilepo i sa malinama''... I eto! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvo sam pripremala sa jagodama, a onda sam dobila ove maline koje su fenomenalne i nisam mogla da odolim a da se pripremim nešto čokoladno i lepo.

      Избриши

Pepito i tufne na mreži