субота, 12. септембар 2015.

Bela oblanda sa bademom


Sastojci:
  • 9 jaja
  • 170 g šećera + 9 kašika šećera
  • 150 g seckanog badema (ili oraha, lešnika)
  • 250 g margarina
  • 3 lista oblande(velike)
  • par kapi limunovog soka ili belog sirćeta
  • 50 g čokolade za kuvanje (za dekoraciju)
Postupak:

Mutiti mikserom 3 belanca dok pena ne postane čvrsta. Dodati lagano(bez gašenja miksera) 170 g šećera, 3-4 kapi soka limuna i nasaviti sa mućenjem dok masa ne postane sjajna, glatka i čvrsta (dok ne počnu da se stvaraju nabori po površini od prolaska žica). Staviti list oblande u nepodmazan pleh, premazati umućenom masom i preko nje posuti 50 g seckanog badema. Rernu, koja je prethodno zagrejana na 200 C, smanjiti na 150 C i ubaciti koru da se peče. Kad temperatura dospe do 150 C, smanjiti na 130 C i ostaviti koru da se suši oko 15-20 minuta. 
Postupak ponoviti sa preostala dva lista oblande. 
Umutiti 9 žumanca sa 9 kašika šećera, penasto. Umućenu masu kuvati na pari da se dobro zagreje i malo ugusti. Skuvani fil ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti margarin, penasto i pomešati sa ohlađenim filom. Dobijenim kremom premazati svaku pečenu koru, naslagati ih jedna na drugu i posuti zadnji sloj krupno rendanom čokoladom.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži