Укупно приказа странице

Banana bread 2 (vekna i mafini)




 Malo sam se igrala sa receptom za Banana bread. Sitne izmene a ispalo je vizuelno potpuno različito. Neću opet da kucam recept, on se nalazi ovde , napisaću samo izmene.

Vekna - Po receptu, kakao prah i cimet dodaju se u banane dok se miksuju. Ovde sam ubacila cimet u brašno a količinu brašna smanjila za 2 kašike i nastavila na dalje po receptu. Kada je smesa bila umućena, podelila sam na 2 dela, u jedan dodala supenu kašiku kakao praha a u drugi(beli) kašiku brašna, izmešala svaki deo do glatke mase i u kalup stavljala naizmenično negde beli deo, negde tamni. Popunjavala sam kalup kako mi bio ćeif. Pola vekne sam prelila belom čokoladom, preko nje narendala crnu a pola ostavila bez ičega( ne voli jedinac čokoladne prelive, nikako, a mama voli i eto rešenja).

Mafini - Kada sam pravila mafine, nisam ubacivala cimet. Na isti način kao i sa veknom, podelila sam masu na tamni i svetli deo. U beli deo ubacila sam šaku suvog grožđa a u tamni šaku seckanih badema. U korpice za mafine stavljala sam kašiku tamnog dela, pa preko nje kašiku svetlog dela testa, i obrnuto (s tim da masa u kalupu bude do 2/3 visine kalupa). Mafine sam pekla na istoj tepmeraturi kao i veknu, ali duplo kraće( oko pola sata).



Коментари

  1. Vau! Evo dobra ideja za moje sekine! Napravicu im mafine pola kakao pola vanilja! Hvala na zabavnoj ideji!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu! <3 Šta su to sekini? Neka vrsta mafina? Verovatno ih ima kod tebe na blogu.

      Избриши
  2. Misli sestricinama ako sam sad rekla pravilno. Kcerke moje sestre, da pravim za njih mafine... Molim te izgini akonisam rekla dorbo i ako je lose izbrisi komentar ne zeli da budu zabune<3.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve je ok! Sestričine su u pitanju <3 Nema potrebe da brišem komentar, sve te sitne greške imaju svoj smisao i svoju draž. :-) <3

      Избриши
  3. :-) izvini, ljudi iz Srbije su me naucili tu rec

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi