понедељак, 03. август 2015.

Kokos romansa


Sasatojci:
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 320 g brašna
  • 200 ml ulja
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
fil: 100 g šećera, 200 ml vode, 4 kašike kakao praha 
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 štangla čokolade za kuvanje (za dekoraciju)
Priprema: 

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od testa formirati kuglice pa ih pre stavljanja u pleh malo pritisnuti, da bi dobile polu-pljosnati oblik. Zagrejati rernu na 200 C i staviti keksiće da se peku oko desetak minuta. U međuvremenu pripremiti fil. Šećer i vodu staviti da provri i kad počnu da se pojavljuju mehurići, dodati kakao prah i skloniti da se prohladi. 


Kada je fil skoro mlak, ubaciti 5-6 keksića, okrenuti nekoliko puta sa jedne i durge strane, vaditi kašikom i uvaljati u kokosovo brašno.
Od ove mase testa dobije se oko 30 keksića.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži