четвртак, 13. август 2015.

Kinder kolač

 Sastojci:

  • 6 jaja
  • 12 kašika šećera + 100 g šećera u prahu
  • 1 kašika ulja
  • 5 kašika brašna
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 1/2 l mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g eurokrema
  • 4 kašike mlevenog keksa
  • 100 g krem šlaga + mleko za mućenje
Postupak: 

Umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šne. Dodati kašiku ulja i 2 kašike brašna i lagano umešati kašikom. Pleh obložiti pekarskim papirom, ravnomerno rasporediti masu i staviti da se peče na 180 C oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru premazati eurokremom i posipati mlevenim keksom. 
Staviti mleko da provri. Umutiti 6 žumanca, 6 kašika šećera, zatim u tu masu dodati prah pudinga od vanile i 3 kašike brašna. Kad mleko provri, dodati umućenu masu uz neprestano mešanje. Kuvati na laganoj vatri desetak minuta, dok se fil ne zgusne. Kad je fil skuvan, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. 
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu i dodati u ohlađeni fil. Sve sjediniti mikserom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati otopljenu čokoladu. Špric za tulumbe napuniti žutim filom i pomoću njega nanostiti fil na koru, u razmacima, da bi se postiglo naizmenično ređanje tamnog i svetlog fila. Ako ostane žuti fil, dodati ga u tamni i sve zajedno izmešati a zatim napuniti opet šric, tamnim filom, i nanositi isti u međuprostor na kori.
 Kada se popuni cela kora, eventualni višak fila može da se nanese preko fila ( što se u mom slučaju desilo). 
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i naneti preko fila u šricem za ukrašavanje. 


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži