среда, 26. август 2015.

Bounty torta


Recept sam pronašla na blogu Palachinka 

Sastojci: 
  • 9 jaja + 2 žumanca
  • 420 g šećera
  • 210 g kokosovog brašna
  • 300 g margarina
  • 60 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • ulje
Priprema: 

Mikserom umutiti 9 belanca. Kad masa postane čvrsta, dodati laganao uz neprestano mućenje 300 g šećera i prstohvat soli i nastaviti sa mućenjem dok masa ne postane čvrsta, sjajna i glatka. U masu umešati kokos kašikom, lagano. Pleh veličine 36*36 obložiti pekarskim papirom, premazati uljem i umućenu masu rasporediti ravnomerno. Rernu, prethodno zagrejanu na 180 C, smanjiti na 150 C, ubaciti pleh i ostaviti da se peče, odnosno suši nekih 20-30 minuta, zavisno od rerne. Pečenu, pa ohlađenu koru nožem iseći na 3 jednaka dela. 
Skuvati na pari 11 žumanca sa 120 g šećera. Dodati čokoladu i mleko i nastaviti sa kuvanjem dok se čokolada ne otopi. Kada je fil skuvan, skloniti ga sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti penasto margarin, dodati u ohlađeni fil i mutiti mikserom dok se masa ne sjedini. Filovati tortu bez kvašenja korica, trećinom fila preko svake kore. 
Otopiti čokoladu sa 2 kašike vode i 2 kašike ulja i preliti čokoladnu glazuru preko torte. 

5 коментара :

  1. Tebe čuvam za onu, znaš, čokoladnu ;-) Ova je pravljena i nošena kao poklon :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Prvi put da sam pravio tortu sa pecenim korama-super je i havala na receptu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago! Ne znam kako do sad nisam videla komentar. Veliki pozdrav i sve najbolje u Novoj <3

      Избриши

Pepito i tufne na mreži