недеља, 05. јул 2015.

Šarene ružice



Sastojci:
  • 700g brašna
  • 2 jaja
  • 300ml mlakog mleka
  • kesica suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 100ml zejtina
  • rendana kora limuna
  • 2 pune kašike kakao praha
Fil:
  • 100g mlevenih oraha
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica šećera vanile
  • 50ml mleka
  • 500g šećera i 200 ml vode (za preliv)

Priprema:

Umešati navedene sastojke za testo, bez kakao praha, sa mlakim mlekom i polovinom brašna. Podeliti testo na dva jednaka dela i u jedan dodati kakao i ostatak brašna u obe mase. Mesiti dok testo ne postane glatko i prestane da se lepi. Podvojene jufke prekriti  i ostaviti neko vreme da nadođu. Premesiti testo i na radnoj površini razviti oklagijom obe jufke do debljine od 0,5 cm. Čašom vaditi krugove i stavljati po tri kruga kao na slici u kombinaciji po želji. Oklagijom pritisnuti srednji deo da se testo zalepi. Naneti fil, umotati rolnicu a zatim istu preseći na pola. Deo gde je testo sečeno stavlja se u pleh obložen pekarskim papirom. 


Pripremljene ružice ostaviti da odstoje pola sata a u međuvremenu zagrejati rernu na 200 C. 
Ružice se peku oko 30 minuta. Pečene ružice skloniti sa pekarskog papira i preliti šerbetom. 
Šerbet: staviti vodu da provri a zatim dodati šećer. Kuvati dok se ne izbistri i počnu da se stvaraju mehurići.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži