недеља, 19. јул 2015.

Pileći bataci u testu

Recept za ovaj gurmanluk je sa bloga Moje Grne. Tog trenutka kada ga je Gaga objavila, moja reakcija je bila - uf, ovo zvuči i izgleda FENOMENALNO! Nekoliko puta sam pripremala batake na ovaj način i uvek je bila opšta radost u kući, radost i uživanje. 
Recept sam malo izmenila, malo sam skratila dužinu pečenja i ubacila kvasac u testo, a zvorni recept za ovaj specijalitet nalazi se kod Gage .

Sastojci:
  • 4 pileća bataka
  • malo ulja
  • marinada ( proizvoljna mešavina sledećih sastojaka: ulje, sirće, senf, ren, beli luka, aleva paprika, so, mleveni biber, vegeta)


  • za testo

    • 500 g brašna
    • 1 jaje
    • 1/2 kesice suvog kvasca
    • kašičica šećera
    • 2 kašike soli
    • 200 ml mlake vode
    Postupak: 
    Pripremiti marinadu od navedenih sastojaka i ostaviti batake da prenoće u njoj. 
    Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji, da nadođe oko pola sata. Premesiti testo i podeliti na 4 jufke. Radnu površinu posuti brašnom i razviti jufku do debljine od 0,5cm. Staviti batak na testo i umotati ga sa svih strana, potpuno i pritisnuti ivice testa da se zalepe. Postupak ponoviti i sa preostala tri bataka. 


    Pleh obložiti aluminijumskom folijom i poređati batake a zatim ih premazati uljem.


     Zagrejati rernu na 200 C. Pleh pokriti alumunijumskom folijom i staviti da se peče oko pola sata. Nakon toga izvaditi pleh iz rerne, skinuti foliju i vratiti unutra na nekih 15 minuta, a onda opet izvaditi iz rerne, pokriti aluminijumskom folijom i vratiti na još 20 minuta. Odmah nakon pečenja skinuti foliju, prekriti krpom i servirati kad se malo prohlade. 


    Dilemim se šta je ukusnije kod ovako pripremljene piletine, testo u kome su se pekli bataci ili sami bataci......zajedno čine jezivo dobru kombinaciju. Hvala Gago!

    Нема коментара :

    Постави коментар

    Pepito i tufne na mreži