понедељак, 22. јун 2015.

Pletenica sa trešnjama u kremu od vanile


Sastojci:
  • oko 600 g brašna
  • 2 žumanca
  • 250 ml mlakog mleka
  • 50 ml ulja
  • kesica suvog kvasca
  • kašika šećera
  • kašičica soli
  • malo rendane limunove kore
za fil:
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • oko 200 g šećera
  • 300 g trešanja
Postupak: 

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da nadođe. U međuvremenu skuvati puding prema sadržaju na kesici. Testo premesiti i podeliti na pola. Radnu površinu posipati brašnom i na njoj oklagijom rastanjiti u obliku pravougaonika jednu polovinu testa do debljine od 1cm. Polovinu skuvanog pudinga naneti po sredini testa, duž cele kore, a sa strane nareckati testo kao na slici. 150 g trešanja iseckati na polovine i naređati preko nanetog pudinga. Krajeve testa koje je u trakama, prebacivati naizmenično preko fila tako da se pokrije masa kompletno.


 Formiranu pletenicu prebaciti u pleh obložen pekarskim papirom. Dimenzija jedne pletenice je oko 35*12 cm. Umutiti 1 belanac viljuškom, dodati jednu kašiku zejtina, promešati i dobijenom smesom premazati pletenicu.  Ostaviti da nadođe nekih 20 minuta. Peći  u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata. 
Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa. 

2 коментара :

  1. Vau Ovo mi podseca neko pecivo sto sam kupila pre nekoliko dana sa nadevom kreme i brusnica!
    Ej Milena gde je sad ona pizza sto si imala i pravila testo drugacije, zelim da pravim a ne vidim rec pizza tamo desnoooo��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. VVidim da si se snašla oko recepta za picu. A što se tiče ovog peciva, ukusno je i mogu razne kombinacije da se prave.

      Избриши

Pepito i tufne na mreži