уторак, 05. мај 2015.

Vesele šnenokle



Sastojci
  • 3 jaja
  • 500 ml mleka + 4 kašike za fil
  • 3 kašike šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika brašna
  • čokolada za ukrašavanje
Postupak

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mutiti mikserom dok se ne formira čvrst šne, a zatim dodati 1 kašiku šećera i dve kesice vanilin šećera i nastaviti mućenje, duže nego inače. U međuvremenu u sud sipati mleko i staviti da provri. Kad mleko provri, smanjiti temperaturu, kašikom vaditi umućena belanca i lagano spuštati u mleko. Formirane knedle kuvati kratko sa jedne i sa druge strane (okretati ih na po desetak sekundi i to po dva puta) zatim rešetkastom kašikom vaditi knedle iz mleka i ređati u posudice po tri - četiri, zavisno od veličine. Kada su sve knedle skuvane i poređane u činije, mleko skloniti sa vatre i početi pripremu krema. 
Krem- umutiti žumanca sa 2 kašike šećera i 1 kesicom vanilin šećera, zatim dodati kašiku brašna i sve to razrediti sa 4 kašike mleka. Mleko u kome su kuvane knedle vratiti na vatru i staviti da provri a zatim lagano dodati umućenu kašu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Manjom kutlačom zahvatati krem i sipati lagano u činije preko knedli od belanaca. 
Staviti da se ohladi i dekorisati čokoladnim ukrasima. 


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži