понедељак, 04. мај 2015.

Upletena mak-študla


Sastojci
   za testo
  • 150 ml mlakog mleka
  • 2 kašike šećera
  • kesica suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • kašičica soli
  • oko 500 g brašna
   za fil
  • 100 g mlevenog maka
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
Priprema

Od navedenih sastojaka umesiti testo, pokriti i staviti da odstoji. Testo premesiti kad nadođe i podeliti ga na tri dela. Radnu površinu posuti brašnom, staviti jedan deo testa i razviti oklagijom. Mleveni mak, šećer, mleko i vanilin šećer izmešati i trećinom fila namazati razvijenu koru a zatim koru uviti u rolat. Nožem podeliti rolat na dve polovine ali ne do kraja, ostaviti nerasečeno oko 2 cm. Krakove rasečenog rolata uvijati jedan oko drugog počev od nerasečenog dela. 



 Pleh dimenzije 32*10 cm obložiti pekarskim papirom, u njega staviti štrudlu i ostaviti da nadođe oko dvadesetak minuta, a zatim peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko pola sata. 
Postupak ponoviti i sa preostale dve jufke. 

Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži