Укупно приказа странице

Kroasan kifle


Sastojci
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 belanac
  • 2 kašike ulja
  • 600 g brašna
  • 250 g margarina
Fil - po izboru ( pekmez, eurokrem....)


Postupak

Od navedenih sastojaka( osim margarina) umesiti testo i ostaviti ga da naraste. Premesiti zatim testo i podeliti ga na 8 dela. Radnu površinu posuti brašnom i rastanjiti jedan deo testa. Margarin podeliti na 7 jednaka dela i jednim delom premazati rastanjeno testo. Rastanjiti sledeći deo, premazati ga margarinom i staviti preko prvog dela. Postupak  sa razvijanjem, mazanjem i ređanjem slojeva ponoviti i sa ostalim delovima testa, osim zadnjeg, koji se ne premazuje margarinom.


Naslagane delove testa razviti oklagijom u koru dimezija oko 60*60 cm i iseći na 32 dela. Na svaki deo naneti fil i umotati u kiflu. Kifle ređati u pleh obložen pekarskim papirom i ostaviti da odstoje 2 sata do pečenja. 


Pre pečenja premazati ih umućenim žumancetom. Peći na 180 C oko 30 minuta. 

Коментари

  1. Vau vau!!!vidi kako je unutra!Vec dugo trazim recept za uspesne kroasane! Uh puno lepih ideja veceras, zasto sam mislila da sam gledala sve postove ovog bloga a danas slucajno otkrivam nove? Joj preslatka ideja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja <3 Ovaj recept uspeva uvek. Nisam ih odavno pravila. Mogla bi sad za vikend da zamirišem kuću kroasanima. Moji ih vole. Hvala još jednom na lepim rečima <3

      Избриши
  2. Zelim i ja da napravim kroasanice i da budu tako uspesne unutra. Ali jos nisam probala da napravim.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi