недеља, 03. мај 2015.

Kroasan kifle


Sastojci
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 belanac
  • 2 kašike ulja
  • 600 g brašna
  • 250 g margarina
Fil - po izboru ( pekmez, eurokrem....)


Postupak

Od navedenih sastojaka( osim margarina) umesiti testo i ostaviti ga da naraste. Premesiti zatim testo i podeliti ga na 8 dela. Radnu površinu posuti brašnom i rastanjiti jedan deo testa. Margarin podeliti na 7 jednaka dela i jednim delom premazati rastanjeno testo. Rastanjiti sledeći deo, premazati ga margarinom i staviti preko prvog dela. Postupak  sa razvijanjem, mazanjem i ređanjem slojeva ponoviti i sa ostalim delovima testa, osim zadnjeg, koji se ne premazuje margarinom.


Naslagane delove testa razviti oklagijom u koru dimezija oko 60*60 cm i iseći na 32 dela. Na svaki deo naneti fil i umotati u kiflu. Kifle ređati u pleh obložen pekarskim papirom i ostaviti da odstoje 2 sata do pečenja. 


Pre pečenja premazati ih umućenim žumancetom. Peći na 180 C oko 30 minuta. 

3 коментара :

  1. Vau vau!!!vidi kako je unutra!Vec dugo trazim recept za uspesne kroasane! Uh puno lepih ideja veceras, zasto sam mislila da sam gledala sve postove ovog bloga a danas slucajno otkrivam nove? Joj preslatka ideja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja <3 Ovaj recept uspeva uvek. Nisam ih odavno pravila. Mogla bi sad za vikend da zamirišem kuću kroasanima. Moji ih vole. Hvala još jednom na lepim rečima <3

      Избриши
  2. Zelim i ja da napravim kroasanice i da budu tako uspesne unutra. Ali jos nisam probala da napravim.

    ОдговориИзбриши

Pepito i tufne na mreži