среда, 22. април 2015.

Tortilje sa piletinom u krem supi od pečuraka




Sastojci
  • 16 kašika brašna
  • 8 kašika ulja
  • 200 ml tople vode
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • kašičica senfa
  • kesica krem supe od pečuraka
  • 50 g margarina
  • 50 g kačkavalja
Priprema
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i svatiti da odstoji, da nadođe. U međuvremenu, pileće grudi iseći na tanke štapiće, dodati senf, izmešati i ostaviti da odstoji pola sata, koliko je i testu potrebno da naraste. 
U dublji sud sipati sadržaj kesice za krem supu i u njega ubaciti pileće štapiće. Rukama mešati dok se prah za supu ne rasporedi ravnomerno po štapićima. Tepsiju obložiti pekarskim papirom i ređati štapiće po dnu, u jednom sloju. Kada su svi štapići poređani, preko njih narendati margarin pa preko njega kačkavalj i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko pola sata. 


 Tortilje - Testo koje je nadošlo, premesiti i podeliti na 6 jednaka dela(jufke). Staviti tiganj za palačinke da se zagreje. Razviti jufku do veličine dna tiganja za palačinke i staviti testo da se peče oko minut i sa jedne i sa druge strane. Postupak ponoviti sa svim jufkama.


Tortilje puniti pečenim mesom i servirati dok su tople. 



2 коментара :

  1. Vau, evo kako se prave, veceras sve nadjem slucajno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovde sam zamesila testo za tortilje kao što mesim testo za picu. Mekše je nego ostala testa ali je fenomenalno u oba slučaja. A pravila sam tortilje i od šašavog testa. Vidiš, zato ga i zovemo šašavo, zato što se od istog testa pravi sve što možeš da zamisliš. <3

      Избриши

Pepito i tufne na mreži