недеља, 12. април 2015.

Tortice



 Sastojci:
-za koru

  • 5 jaja
  • 2 šoljice šećera ( za kafu, manje)
  • 1 šoljica mleka
  • 2 šoljice ulja
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • 2 šoljice brašna
  • 1 prašak za pecivo
-za filovanje
  • pekmez ili marmelada ( od šljiva ili po izboru)
  • 1 puding od vanile
  • 150 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 čaša mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • 50 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 50 g margarina
  • 2 kesice šlag kreme sa ukusom čokolade
  • 2 kesice šlag kreme sa ukusom vanile
  • 800 ml mleka (za kuvanje pudinga i pripreme šlaga)
  • čokoladne mrvice za ukrašavanje
Postupak:
KORA:
Penasto umutiti jaja i šećer a zatim dodati mleko, ulje, orahe, brašno i prašak za pecivo i lagano izmešati. Obložiti pleh pekarskim papirom, sipati smesu, poravnati je i staviti da se peče u već zagrejanu pećnicu na 180 C nekih 20 minuta. Smesa je za veličinu pleha 40*40 cm. 
Kada se kora ohladi, modlicom ili čašom vaditi krugove a ostatak kore izmrviti i staviti u dublji sud. 

FILOVANJE: 
I deo: Svaku torticu premazati pekmezom
II deo: Skuvati puding klasično, po receptu sa kesice ( u 500 ml mleka) i još dok je vruć stavljati po jednu ravnu kašiku preko pekmeza.
III deo: U sud sa izmrvljenom koricom dodati suvo rožđe, mlevene i seckane orahe i sve to promešati. Šećer, čokoladu, mleko, vanilin šećer i margarin staviti samo da provri. Kad provri sipati u sud sa koricom i izmešati. Stavljati punu kašiku vrućeg fila preko pudinga. 
IV deo: Šlag krem sa ukusom čokolade umutiti sa mlekom (klasično) i stavljati dekoratvno preko čokoladnog fila kad se ohladi.
V deo: Šlag krem sa ukusom vanile umutiti sa mlekom (klasično) i stavljati dekorativno preko zadnjeg fila.
Dodatna dekoracija - čokoladne mrvice.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži