четвртак, 09. април 2015.

Princes krofne & ekleri



 Sastojci
- za krofne

  • 2 jaja
  • 1 šolje ulja
  • 2 šolje vode
  • 4 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
- za fil
  • 1 litar mleka
  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • kesica vanilin šećera
  • 100 g čokolade (za ukrašavanje)
Postupak

- Krofne 
U dublji sud sipati vodu i ulje i staviti da provri. Kad provri skloniti na laganu vatru, dodati brašno i dobro umešati. Skuvanu masu ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti penasto jaja, sipati ih u hladno testo, dodati prašak za pecivo i mikserom mutiti dok se masa ne ujednači i postane glatka. Obložiti pleh papirom za pečenje i špricem za tulumbe, prethodno napunjen testom, oblikovati krofne i eklere. Za krofne stavljati testo veličine krupnog oraha a za eklere istisnuti testo udužini od 5 cm. Razmak između krofni neka bude oko 3 cm da ne bi došlo do slepljivanja i deformisanja kada narastu prilikom pečenja. Peći na 200 C oko 30 minuta bez otvaranja.
- Fil 
 Penasto umutiti jaja, šećer i vanilu a zatim dodati brašno i 100 ml mleka, pa sve zajedno sjediniti u kašu. Ostatak mleka staviti da provri i kad počne da vri lagano dodavati uz stalno mešanje, prethodno umućenu smesu. Kuvati uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne. Puniti filom špric za tulumbe i filovati presečene krofne. Glazurom od čokolade ukrasiti princes krofne i eklere.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži