недеља, 12. април 2015.

Pica


 Sastojci:
- za testo

  • 16 kašika brašna
  • 8 kašika ulja
  • 1 čaša mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • pola kašičice šećera
  • kašičica soli
- za nadev
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g šampinjona
  • 200 ml kečapa 
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji dok ne nadođe. Radnu površinu posuti brašnom i oklagijom razviti testo do približnih dimenzija pleha za pečenje (ova mera je za 40*40 cm). Razvijeno testo prebaciti u podmazan pleh i premazati ga kečapom u tankom sloju. Preko kečapa poređati listove šunke i propržene šampinjone pa preko njih ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj a preko njega poprskati kečap. Zagrejati rernu na 250 C i ubaciti pleh da se peče 12 minuta.

4 коментара :

  1. Milena, zanimljivo kako pravis testo za pizza, stavis 8kasike ulja a ja 1. Koristim 250gr brasna pa pitam se kako ispadne tvoje testo. Jel hrckavo? A koliko gr ima jedna kesica kvasca kod vas? Ovde 8g.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Testo je veoma meko i vezdušasto. Nakon pečenja, kad se prohladi, testo možeš da uviješ u rolat koliko je mekano. To ulje koje ide u toj količini utiče na njegovu mekoću. I u obliku testa je meko. Mekše se zamesi od bilo kog testa za kiflice. Ova količina brašna je negde oko 500g, a kesica kvasca kod nas je 10g.

      Избриши
  2. Evo potrazila u google i nasla, dodaj oznake Pizza molim da nam bude lakse🎨

    ОдговориИзбриши

Pepito i tufne na mreži