понедељак, 27. јул 2015.

Hrskavi krompir


Sastojci
  • 1 kg krompira
  • brašno ( oko 300 g)
  • 1/2 margarina
  • so, vegeta, bosiljak
  • 3 čena belog luka
Postupak

Krompir oljuštiti, iseći ga na kolutove, oprati. prosušiti i usoliti. U sud staviti brašno, dodati mu vegetu i sve lepo promešati. Pleh obložiti pekarskim papirom, svaki kolut krompira uvaljati u brašno i ređati u pleh poput crepova. 

Kada je sav krompir složen, posipati sitno seckanim belim lukom i bosiljkom a preko toga ravnomerno narendati margarin. Savtiti da se peče na 180 C oko 30 minuta. 


2 коментара :

  1. Srećno sa blogovonjem i pridružih ti se. Malo sam prošetala tvojim blogom i sviđa mi se.Topli pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Zorice, dobro mi došla! Pozdrav od srceta. Čitamo se!

    ОдговориИзбриши

Pepito i tufne na mreži