понедељак, 27. јул 2015.

Crnac sa belom (pepito-tufne) kapom


 Sastojci
- za koru

  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 9 kašika brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • 2 supene kašike kakaoa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
za nadev
  • 1 litar mleka (700 ml za prelivanje, a ostatak za pripremu šlaga)
  • 10 kašika šećera
  • 4 kašike pekmeza
  • 100 g šlag krem-vanila
Priprema
Umutiti jaja, dodati ostale sastojke za koru i sve lepo sjediniti. Tepsiju veličine 26 namazati uljem, posutu brašnom i sipati smesu. Staviti da se peče na 180 C oko 30 minuta. Kada je kolač pečen, ostaviti malo da se prohladi. U 700 ml mleka dodati 10 kašika šećera i staviti da provri. Kad provri preliti prohlađeni kolač i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan kolač premazati pekmezom, a preko pekmeza šlagom pripremljenim po uputstvu sa kesice. 



Dekoracija po želji, čokoladnim šarama i mrvicama.

5 коментара :

Pepito i tufne na mreži