субота, 25. април 2015.

Čokoladni keksići


Sastojci
  • 250 g masti
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 10 kašika mleka
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • brašno ( oko 1 kg)
  • 100 g čikolade za kuvanje(kombinovano, crna i bela)
  • 2 kašike ulja

Priprema

Od navedenih sastojaka zamestiti malo tvrđe testo. 
Kolači mogu da se oblikuju ručno ili pomoću mašinice za mlevenje mesa sa odgovarajućim specijalnim dodatkom za kolače koji se stavlja umesto rešetke i noža za mlevenje. Obzirom da nisam imala taj dodatak, koristila sam kalup za tulumbe sa odgovarajućim nastavcima.  

   
Oblikovane keksiće ređati u pleh obložen pekarskim papirom i peći na 150 C oko 15 minuta. Ohlađene keksiće ukrasiti čokoladnom glazurom.
Glazura - 100 g čokolade, 2 kašike ulja, 2 kašike vode otopiti na laganoj vatri                                                 


2 коментара :

  1. Kako si lepo dekorisala! Bravo. A kako to mislis "masti"? Ulje koristis ili masti mesa???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala od srca draga moja <3 Koristila sam mast životinjsku, od mesa kako ti kažeš. Mada može i margarin, onaj tvrdi ali su bolji kada se stavi mast. <3

      Избриши

Pepito i tufne na mreži