четвртак, 26. март 2015.

Rolat od mesa


Sastojci
  • 200 g projinog brašna
  • 5 čena belog luka
  • 2 kašike masti
  • 350 ml vode
  • 350 g mesa ( komad debljine 1 cm i prečnika 20 cm) 
  • so, biber, vegeta
  • malo peršuna i žalfije
  • krompir-pire kao prilog
Priprema

Projino brašno propržiti u tepsiji uz stalno mešanje. Kad miris projinog brašna počne jače da se oseća, naliti vodu i nastaviti sa mešanjem dok se kaša ne zgusne. Par minuta pre sklanjanja tepsije sa vatre dodati sitno seckani beli luka i promešati da se luka ravnomerno rasporedi po kaši. Na kraju dodati sitno seckane listove peršuna. 



Meso posoliti, pobiberiti, dodati malo vegete i čekićem za meso malo izlupati sa obe strane a zatim po celoj površini naneti pripremljenu kašu pa uviti u rolat. Koncem uvezati rolat, staviti u pekač, dodati malo žalfije, ulja i vode, poklopiti i staviti da se peče 90 minuta na 200 C. Umesto pekača sa poklopcem može da se koristi dublji sud prekriven aluminijumskom folijom. 


Ispečeni i prohlađeni rolat iseći na parčiće debljine 1,5 cm i servirati uz krompir-pire kao prilog.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži