уторак, 10. март 2015.

Cvekla i još po nešto u službi soka i salate


Sok


Sastojci:


  • 600g cvekle
  • 3 limuna
  • 3 šargarepe
  • 3 jabuke
  • 3 limuntusa
  • 1/2 kesice cimeta
  • 1,5 litara vode
  • 2 kg šećera

Postupak:

Cveklu, limun, šargarepe i jabuku samleti na vodenici za meso ili u super secku, a zatim sve preliti vodom i dodati limuntus. Poklopiti, i ostaviti na hladnom mestu 24h. Procediti i proceđenom soku dodati cimet i 2 kg šećera.


Salata

Sastojci: 
  • 2 cvekle srednje veličine
  • 1 šargarepa
  • 1 jabuka
  • 1 limun
  • struk praziluka
  • 1 kuvano jaje
  • kašika lanenog semena
  • kašika semena koprive
  • kašičica soli
  • prstohvat šećera
  • kašičica sirćeta
Postupak:

Cveklu, šargarepu, jabuku i limun samleti, a zatim dodati krupno naseckani praziluk, jaje, laneno seme i seme koprive. Dodati kašičicu soli i sirćeta i prstohvat šećera. Sve sastojke izmešati i po želji dekorisati peršunom, bosiljkom, semenom koprive, ruzmarinom, origanom ili nekim drugim začinom.



2 коментара :

Pepito i tufne na mreži